Miért Tangó?

Improvizáció és a hagyományos szerepek

Improvizatív, a vezetés-követés elvén alapuló tánc, ezért erősíti a hagyományos férfi és női nemi szerepeket, javítja a testtudatot és a mozgáskoordinációt.

Kapcsolatteremtő képesség

A tánc tanulása által javul a kapcsolatteremtő képesség. Igen pozitív lelki és motoros terápiás hatása van, melyet számos nemzetközi tanulmány mutatott ki. Világszerte alkalmazzák vezetői és felső vezetői képzésben is.

T

Stresszoldás és személyiségfejlesztés

Nagyfokú stresszoldó hatással bír, olyan tánc, amely minden korosztály számára hasznos. Fiatal, elsősorban tinédzser korban elkezdve szignifikánsan fejleszti az önismeretet, magabiztossá tesz, növeli a férfi, illetve női öntudatot, nemi identitástudatot, nagymértékben hozzájárul, hogy művelői lelkileg és testileg egészséges fiatalokká váljanak.

Önkifejezés és művészet

A tánctanulás során megtapasztalt élmények által fejleszti az önkifejezési képességet. Ritmus, dallam és egyensúlyérzéket fejleszt, ez harmonikusabb életvitelhez vezet. A tánc mint művészeti eszköz segít az élet problémáinak megoldásában, az esztétikai szféra megélése és hatásának a mindennapokba való átültetése által.

Előítéletek

Segíti a különböző nemzetek és népcsoportok tagjai közötti előítéletek és falak lebontását, mivel az argentin tangót táncolók folyamatosan találkoznak és együtt táncolnak más nemzetek tagjaival is. Segíti lebontani a generációk közötti falakat, mivel tizenéves kortól idős korig minden korosztály eredményesen művelheti.

R

A tangó a XXI. században

Végezetül, de nem utolsó sorban: Az argentin tangó a világ egyik legszebb, legizgalmasabb és legmélyebb tánca.